terug naar overzicht

uitbreiding woning

verfijning in aluminium, Korbeek-lo

lees meer

Wat wil je als alles aanwezig is ? Zitruimte perfecte grootte, eetplaats gemaakt voor de aanwezige tafel doorsnee gezin, keuken aanwezig, en jawel, de veranda is er ook, maar misschien aan vervanging toe. De ruimte is wel handig – al is het voor berging van de tuinstoelen.

Hier komt hij dus : wij willen een nieuwe aanbouw voorzien.

Luisterend naar hun verhaal konden we vaststellen dat er vooral een extreme afsluiting van de leefruimte en keuken was ten opzichte van de volledig ingerichte terrastuin. Dat er nood was aan een overdekte ruimte, maar vooral nood om de woning zelf te connecteren met de tuin.
Hier komt hij dus : wij willen een
nieuwe aanbouw voorzien.

Resultaat, er is helemaal geen nieuwe aanbouw voorzien. Er is zelfs een deel wat binnenruimte was, buitenruimte geworden. Echter door herinrichting van de achterste m² in de woning, een beperkte vergroting van de keuken naar leefkeuken, en een inrichting van een omarmd, deels overdekt terras, onderging deze woning een totale metamorfose. Een nieuwe kijk op de wereld; of is het omgekeerd? Het resultaat mag inderdaad gezien worden !

Een constructieve uitdaging schuilt er evenzeer achter (of onder in dit geval). Zo zweeft de nieuwe structuur boven het bestaand terras. Een dragende metalen ‘brug’ onder de uitbreiding voorziet het terras van steun naar de zijdelingse draagkrachtige zones. Zo kon het bestaande terras behouden blijven dat niet gemaakt was om de extra belasting van een uitbreiding te dragen.
Bovengronds konden we het iets luchtiger aanpakken in structuur. Zo werd een nieuw concept geboren dat een noodzakelijke kolom niet altijd zichtverstorend moet zijn, maar kan opgenomen worden in het ontwerp.