terug naar overzicht

uitbreiding woning

blending in, Lubbeek

Zuiderse sfeer in Lubbeek
lees meer

Voor dit project was er vraag naar 2 extra slaapkamers, een badkamer en een aparte leefruimte met veel contact met de tuin.
De bouwheer was zich zeer bewust van de stijl en sfeer van de hoeve. De nieuwe uitbreiding moest volledig in harmonie met het bestaande zijn. Een nieuwe toevoeging zonder hier het hoofdaccent op te leggen. Het fijne aan deze woning is de volledige ommuring, waardoor de tuin volledig rondom de woning loopt.
De schuur tussenin, werd afgebroken en de uitbreiding werd zijdelings voorzien, binnen hetzelfde gabarit van de hoofdwoning.
De bestaande toegang van de woning functioneerde niet en heeft deze zijn plek gevonden in de nieuwe uitbreiding

Het volume is een moderne variatie van het bestaande met een gevelbekleding in crépi en de cementering van de oude gevel werd hersteld.
Intern is er gewerkt met een vide om zoveel mogelijk ruimtelijkheid te creëren.
De voordeur en het schuifraam aan de achtergevel lijnen bewust op om zoveel mogelijk het doorzicht te creëren en de tuin aan 2 zijden binnen te trekken.
In de vide zijn er openingen gemaakt in de oude muur zodat er voldoende connectie is tussen beide delen.

De toegang van het verdiep loopt via de trap in bestaande woning. De met parket beklede treden vormen de overgang tussen het niveau verschil van oud en nieuw.
Het resultaat geeft een ruimtelijk volume dat speelt met de zichten op de tuin, maar ook binnen tussen de verschillende ruimtes, niveaus en mooie lichtinval. Een harmonieus verhaal binnen en buiten, in lijn van de bestaande context.