terug naar overzicht

totaal aanpak rijwoning

Overview, Kessel-lo

‘instapklare woning te koop’. Dit is waar alles mee begon.
lees meer

2 mensen op zoek naar een nieuwe thuis, vinden hun match op 130km van huis; toevallig dicht bij ons.

Niettegenstaande de rijwoning in perfect onderhouden toestand werd overgedragen aan de nieuwe eigenaars, was de droom zeker niet weg om hun nieuwe eigendom om te toveren naar een lichtrijke open woning.
Met veel vertrouwen werd hun project in onze handen gelegd, wetende dat de eigen aanwezigheid door de afstand beperkt zou zijn.

Een woning met veel potentieel, doch stedenbouwkundig een uitdaging. Wie thuis is in de regelgeving van Leuven weet dat het woord belle-etage de nodige alarmbellen doet rinkelen. Toch is het gelukt om van deze rijwoning het licht te laten binnenstromen door het grote achterraam dat de connectie maakt met de op de 1e verdieping gelegen polyruimte.

Ook de overgang met de buitenruimte verdient zijn aandacht. Het terras is letterlijk een verderzetting van de binnenruimte. Het omarmd gevoel in combinatie met een openheid gericht naar het stedelijk binnengebied.

In eerste instantie richtte het project zich naar de woning, maar het smaakte naar meer ! We kregen ook de eer het ontwerp met uitvoering van de tuin te mogen doen. Het lijkt dat we hun vertrouwen dus niet geschaad hebben met de ‘werf op afstand’, al was het dat ze deze laatste fase mooi konden gade slaan vanaf hun terras met view