terug naar overzicht

totaal verbouwing

bye bye hellend dak, Bertem

Geen drastische omgooien van de functies intern, maar wel de juiste.
Geen spectaculaire doorbraken, maar wel logische structurele aanknopingen.
Het zacht kneden aan de structuur leidde echter wel tot een drastische facelift.
lees meer

De wensenlijst schuilt hem in dit geval niet in een vraag naar extra functies, oppervlaktes of herorganisaties. Maar wel in het terug vinden van een ‘klik’ met de woning. De zoektocht speelt zicht dus ook voornamelijk af in de woning zelf. Al snel bleek dat de structurele opbouw van de woning zeker nog een oplossing te bieden had. De keuken die zich vooraan de woning schuil hield verhuisde naar achter en veranderde naar leefkeuken met annex eetplaats. De inkom kreeg hierdoor wat meer ademruimte waardoor het binnenkomen een upgrade kreeg naar een warm onthaal inclusief sneakpeak naar de leefruimte toe.
In elke woning mag toch een uitdaging zitten. Dat maakt renovatie net zo boeiend !

Een beperkte uitbreiding op het gelijkvloers is nog toegevoegd om vooral de relatie met de tuin te verbeteren. Om-arm je terras leidde in dit geval tot het concept van de uitbreiding. Een uitgesproken hoekraam belijnt de overgang binnen-buiten. Een heerlijk beschut en veilig gevoel is het resultaat.

Ook de bovenverdieping werd onder de loep genomen. Vaststellend dat een optimale indeling reeds aanwezig is, maar m² niet altijd even goed benut onder het hellend dak, zijn de buitenmuren opgetrokken. De nieuwe look was geboren
Structurele uitdaging : een recent vernieuwde badkamer onder het hellend dak behouden inclusief plafond. Zelfs het raam werd geïntegreerd in zijn nieuw jasje. In elke woning mag toch een uitdaging zitten. Dat maakt renovatie net zo boeiend !

Onherkenbaar toch?